Franske priser for brugt windsurf grej fra 2007 - 2011 (gældende foråret 2012).

 

 

I det franske windsurf magasin "Planchemag" fra marts/april 2012 er der en opstilling af de anslåede værdier af brugte boards og sejl. Forordet til opstillingen lyder noget i denne retning (i en forkortet og tilrettet maskinoversættelse fra fransk):

 

"Denne vurdering er et skøn over de reelle værdi af brugte boards og sejl, der har været markedsført de sidste fem år. Opstillingen er anerkendt af fagfolk og skal lette køb og salg af udstyr - i surf butikker og mellem enkeltpersoner.

Vurderingen viser de gennemsnitlig værdier af produkter, der er pænt vedligeholdt og ikke har nævneværdige skader. Der kan være udsving på lokale markeder, hvor stor efterspørgsel eller stort udbud kan påvirke priserne fra 5 - 20%."

 

Det er ikke indlysende, hvad butikkerne skal leve af, hvis man kan bytte sit gamle udstyr ind til samme pris, som andre kunder senere kan købe det til. Så mon ikke det vil være logisk at forvente en noget lavere indbytningspris, end det fremgår af opstillingen?

 

Jeg aner ikke, hvordan en tilsvarende opstilling for det danske marked ville se ud. Men måske kan man bruge opstillingen som inspiration, når man vil sætte noget brugt udstyr til salg - eller når man vil spotte de typer ud, der ikke kender kammertonen og benytter enhver lejlighed til at malke troskyldige newbees eller ganske almindeligt tillidsfulde windsurfere.

 

Euroen står som bekendt i knap 750 (dvs. gang priserne med 7,5), og den franske moms er en smule lavere end den danske (vistnok 19,6%).

 

For ikke at gøre indlæsningen for langsom, er den kopierede opstilling delt op i 5 klikbare sider:

 

Brugte boards: AHD - Bic - Exocet - Fanatic - Goya

 

Brugte boards: JP Australia - Kona - Mistral - Naish - Quatro

 

Brugte boards: RRD - Starboard, Tabou - Tiga

 

Brugte sejl: Ezzy - Gaastra - Goya Sails - Gun Sails - Hot Sails - Maui Sails - Naish

 

Brugte sejl: Neil Pryde - North - Severne - Simmer Sails - The Loft Sails - XO Sails