Nørdede og fortænkte overvejelser.  

Megen teori om windsurfing er udviklet på baggrund af erfaringer på vandet. Langtfra al langtids-holdbar teori er først fostret på tegnebrættet, hvorefter den senere er blevet bekræftet i praktisk sejlads. Ofte er teorien udviklet ved, at nogle dygtige sejlere ved et tilfælde er kommet til at gøre noget på en ny måde, hvorefter de er gået hjem i lønkammeret for at tænke igennem, hvad det nu var, de erfarede.

Det positive ved, at vores viden om windsurfing udvikles på den måde, er, at opsamlingen af windsurf-viden er et meget "demokratisk" projekt, hvor alle bidrager, og hvor ingen har patent på de rigtige forklaringer. Den negative side er så til gengæld, at vi alle hver især kan udbrede vores private lommefilosofier, som om det er sandhed - ofte på et meget løst grundlag, og ofte aldeles uden selvkritik. Disse sider er udtryk for det sidste!

 

Advarsel: Det, der er skrevet har, er måske (eller sandsynligvis!) ikke rigtigt - alene af den grund, at jeg ikke har forudsætninger eller kvalifikationer til at udbrede mig om emnerne. Yderligere er tankespindene for det meste så fortænkte, at hvis du overhovedet skal kunne holde ud at arbejde dig gennem teksten, må du for Guds skyld vente med at stille spørgsmålet: "... og hvad kan jeg så bruge det til?" indtil du kommer til de allersidste ord.

 

Den røde tråd er altså, at emnerne bli'r taget op fordi ... øh, fordi de er interessante i sig selv, og fordi det bare er sjovt at tænke sig til nogle årsagssammenhænge.  Relevansen kan altså ikke læses på en bundlinie, ligesom det bestemt heller ikke påståes, at man bli'r en bedre windsurfer af at læse (de meget tynde) overvejelser og konklusioner.

 

Diskussioner om, hvad der virker og hvorfor, bliver heldigvis aldrig afsluttet, og efterhånden som jeg kommer på bedre tanker (eller bliver taget i skole af klogere windsurfere), kan indholdet næsten ikke undgå at blive ændret.

Coriolis-kraften

og mulige effekter

for rig og taktik

Sejle på brættets læ

kant for at gå højde ...

Close-the-gap

Mastekurver og

profilstabilitet

Stivhed og bøjnings-

kurve på forlængede

master

Finner, der er

konkave ud mod

bagkanten